Комбинирани и дървени врати за баня

Вратите за баня са особено нещо. От една страна те трябва да изглеждат като останалите интериорни врати в жилището или офиса ви. От друга страна, обаче, вратите за баня трябва да бъдат устойчиви на влагата в помещението. За да отговори на тези изисквания, SBS Design ви предлага две различни решения:

  • Комбинирани врати за баня – Комбинираната врата представлява тяло от две част – алуминиево, което е устойчиво на влага и вода, и външно тяло от MDF, което е идентично с останалите ви интериорни врати. Това е най-добрият избор на врата за баня в случая, че врата ще бъде директно изложена на вода.

Забележка: В изработката на комбинирани врати за баня използваме алуминий вместо PVC, заради свойствата на материалите. А именно, бидейки по-твърдият материал, алуминият е по-устойчив при слепване на гъвкава повърхност, каквато е MDF-ът. Така крайната конструкция е по-устойчива, отколкото ако MDF бъде слепен с PVC.

  • Стандартни (дървени) врати за баня – Този тип врати за баня са изработени изцяло от МДФ и са идентични с останалите врати в офиса или дома ви. Те са подходящи за мокри помещения с добро проветрение и за по-големи бани с душ кабина или вана.

Предимството на вратите ни за баня е, че можем да ви предложим две различни решения, подходящи за различни помещения. За да сте напълно уверени в качеството и дълготрайността на крайният продукт, наш консултант може да окаже необходимата помощ при избора, както и с дизайна на вашата врата за баня. Предвид наличните модели и възможността за изработка изцяло по ваш дизайн, можем да ви предложим уникална врата за баня произведена в България. Освен всичко друго, нашите професионалисти ще вземат точните размери за вашите врати и ще ги монтират.

 

Допълнителни решения за баня

В SBS Design можем да отговорим и на по-нестандартни решения за врати за баня. За вас можем да изработим както стъклени, така и плъзгащи врати за баня. При тези два варианта обаче трябва да вземете няколко неща предвид.

Стъклени врати за баня – стъклото е чудесен вариант за врата на вашата баня. То може да бъде матирано, като по този начин прозрачността ще бъде значително намалена. Недостатъкът на стъклените врати за баня остава почистването им. Ако има директно мокрене, с течение на времето по стъклото ще се натрупат следи от пръски. Това налага и доста по-честата поддръжка на вратата.

Плъзгащи врати за баня – плъзгащата врата също може да изглежда страхотно в банята. Тук съображенията, обаче са чисто практически. Плъзгащата врата за баня не осигурява необходимото уплътнение при затваряне. Затова, ако все пак държите на този вариант, банята ви трябва да има добра вентилация и е желателно върху плъзгащата врата да няма директно пръскане.

Защо да се доверите на SBS Design с изработката на вашата врата за баня?

SBS Design има дългогодишен опит в производството на врати. Всяка интериорна врата за баня, която произвеждаме, е направена според точните размери, специфични за всяко помещение в дома дома или офиса ви. А за да предоставим най-доброто възможно качество, първата и най-важна стъпка е огледа на място. Така, вземайки предвид точните размери и вашите предпочитания, ние можем да отговорим на изискванията ви за материали и функционалност.

Може да разчитате на нас и с изработка на по-специфични проекти, като интериорни портални врати, например. А за да бъде интериорът ви завършен напълно SBS Design предлага изработка на каси и первази.

Посетете контактната ни страница и разберете как да се свържете с нас и къде да ни намерите!