Банята е помещение със специфичен характер. В нея влажността е повишена, подът често е мокър, температурата се колебае в значителни граници – ако няма монтирано постоянно отопление.

Това налага особено внимание към вратата на банята. От една страна тя има сложната задача да удовлетворява декоративните изисквания на антрето или помещението, от което се влиза в банята. От друга – трябва да е в хармония с дизайна на самата баня. Компромисът най-често се търси по линия на оцветяването. Избира се врата като останалите интериорни врати, която откъм банята се боядисва в тоналността, използвана в мокрото помещение.

Въпросът е, че това не е достатъчно да удовлетвори функционалните изисквания към използваните врати за баня. Те трябва да имат определена степен на защита и устойчивост на влага, мухъл и плесен. Обикновената боя не може да осигури такава защита. Необходими са специална обработка и водоустойчиви лакове. Или да се разчита, че пръските от скрития зад кабината или завесата душ няма да достигат вратата, което не звучи особено убедително.

Врати за баня от „Ес Би Ес Дизайн”

Нашите специалисти и проектанти могат да предложат на вниманието ви така наречените комбинирани врати за баня. Това е съчетание на изцяло алуминиева част откъм страна на банята, слепена с МDF половинка откъм коридора.

Материалът може да е боядисан, фурнирован, ламиниран и т. н. – според това, как изглеждат останалите интериорни врати. Алуминиевата част може да е с визия, максимално близка до общия стил на банята или поне да хармонизира с него.

Металната част, обработена и защитена от корозия, ликвидира всяка възможност вратата да се повреди от влагата или от директно попадение на вода върху нея, да загние и да стане развъдник на гъбички и патогени. Тя лесно се поддържа чиста и при нужда може да бъде дизенфекцирана.

Така комбинираната врата за баня на „Ес Би Ес Дизайн” удовлетворява всички специфични изисквания на мокрото помещение и общото звучене на дома като цяло. Тя съчетава най-доброто от дървените и алуминиевите врати за баня. Освен комбинираните, водоустойчиви врати за баня предлагаме и стандартни врати, както и други решения, като стъклени интериорни врати и плъзгащи врати.