Изборът на плъзгаща врата или врата тип хармоника е идеално решение за ограничено пространство, което ще разшири оптимално възможностите за интериорна подредба при малки помещения. Освен безспорното удобство, плъзгащите интериорни врати създават и усещането за простор. Те са перфектни за помещения, в които искате повече естествена светлина, и за такива, до които искате по-бърз и лесен достъп.

Плъзгащи врати по поръчка, изработени от SBS Design

В SBS Design изработваме вашите плъзгащи интериорни врати от същите материали, от които се произвеждат и интериорните врати на панти. С нас може да избирате измежду фурнирован MDF, ламиниран MDF или боядисан MDF. Самата плъзгаща интериорна врата пък може да бъде декорирана според възможностите, които тези материали предлагат. Така имате избор измежду различни видове цветове и шарки на покритията, шарки на фрезата, както и набор от различни остъкления, включително и дизайнерски стъкла.

Друга разновидност на плъзгащите врати, която също можем да изработим за вас, са така наречените интериорни врати тип хармоника, познати още като врати с чупещи се крила.

Плъзгащите врати, които произвеждаме в SBS Design, са направени само с горно водене. По този начин визията на плъзгащите се врати се запазва максимално изчистена и приятна на вид. Освен това, подът остава свободен за монтирането на декоративна лайсна или праг, в случай че подовата настилка го налага.

Видове плъзгащи врати

В SBS Design изработваме този тип интериорни врати по четири начина – със или без обличаща каса или директно вграждаме плъзгащата врата в стената. Четвъртият вариант е изработката на врата тип хармоника. Изборът е изцяло ваш и зависи от естетическите ви предпочитания, като съществени разлики между различните варианти няма, освен, разбира се, визията и цената на плъзгащите врати.

Плъзгащи врати с касаПлъзгащи врати без касаПлъзгащи врати, вградени в стенаВрати тип хармоника
Плъзгащата интериорна врата с каса, ще бъде максимално в синхрон с останалите вътрешни врати в жилището или офиса ви. Това усещане за синхрон идва именно от касата, на която се монтира плъзгащата врата. Самата каса е много подобна на касата на обикновената интериорна врата.
Плъзгащата интериорна врата без каса, изисква отворът, който вратата ще покрие, да бъде предварително завършен. Плъзгащите врати от този тип са достатъчно изчистени и подходящи за почитателите на минималистичния стил.
И накрая, SBS Design може да направи вашата плъзгаща врата вградена в стената! Тук има два варианта:

Вариант 1 – Плъзгащата врата може да бъде с две крила в отвор между две стени с трегер отгоре. Произвежда се каса с первази, а релсата се вгражда в таванката на касата. Минимална ширина на отвора трябва да е по две на необходимият отвор за преминване. Целта е да има възможност за прибиране на плъзгащото крило към стационарното. Същият вариант може да се изпълни, като не е задължително едното крило да е стационарно, а плъзгащо. Така има две плъзгащи врати в двете посоки.

Вариант 2
– плъзгаща врата с едно крило – прави се стена от гипсокартон или предстенна обшивка, така че да се получи необходимата кухина. Преди да се затвори конструкцията с картон се монтира релсата за плъзгането заедно с механизма.

Друг вариант за изработка на плъзгаща врата е така наречената врата тип хармоника. Плъзгащите врати хармоника са малко по-различно решение, но отново осигуряват бързо и ефективно преразпределение на интериорното пространство. Вратите  хармоника са практично решение, а изработката от SBS Design гарантира качество и дълъг живот. За разлика от масовото производство на врати хармоника, ние ползваме MDF и правим всяка врата тип хармоника по поръчка – за да пасва точно на мястото си.

Изберете SBS Design за изработката на плъзгащи врати

SBS Design е производител на врати по поръчка с дългогодишен опит в сферата. Именно опитът ни е гаранцията за качествено изпълнение на всеки проект.

Всяко едно жилище и съответно, изискванията за размер, функционалност и разположение на плъзгаща врата, е специфично. Затова, имайки всичко това предвид, нашите представители ще направят оглед на място и ще вземат точните размери. За вас ще изготвим проект, съобразен с материалите, цените и оформлението на плъзгащите се врати, които искате. Самата врата ще изработим в нашата производствена база в град Шумен. На финал, ние ще имаме грижата за доставката и монтажа на интериорната плъзгаща врата. Освен всичко друго, SBS Design предлага гаранционно и следгаранционно обслужване.

Офиси на SBS Design и цени на плъзгащи врати

Къде да ни намерите
SBS Design има четири физически магазина с шоурум зали, където може да се срещнете с наши представители. Офисите ни са в градовете Шумен, Варна и Бургас, като там ще получите нужната информация и консултация за изработка на вашите плъзгащи врати. Освен това, успешно работим с клиенти от цялата страна. Нужно е само да се свържете с нас чрез нашия уебсайт. Ние ще направим оглед на място, ще изготвим проект и ще ви дадем цени за вашите плъзгащи врати.
Цени за плъзгащи интериорни врати по поръчка
Цените за плъзгащите врати за стая варират според конкретния проект. В SBS Design работим по зададени размери и предпочитания за материали и финиши, което означава, че цената ще бъде строго специфична. За да получите точна цена, свържете се с наш представител или елате в някой от офисите ни във Варна, Бургас или Шумен.

Плъзгащи Интериорни врати – Галерия

В галерията по-долу може да видите една част от интериорните плъзгащи врати, изработени от нас. Тук също ще намерите и каталозите ни, които ще ви дадат по-ясна представа за цветове, ламинати, фрези и остъкления, които можете да използвате в дизайна на вашата нова интериорна плъзгаща врата.