Как да изберем подходяща врата – Лява или Дясна

Вратата е средство да се преминава от едно помещение в друго. Също така осигурява топло и шумоизолация, позволява да премине светлина от една част на дома Ви в друга или изолира напълно дадена стая или помещение от общата част.

Друга важна роля на вратата е нейната визия. С нея може да се постигне топлина и уют във Вашия дом и да му придаде уникален стил и изисканост. Вие лично може да изберете какви да бъдат Вашите врати от материала за изработка, през точните размери на отвора , до вида на заключване и дизайн по ваш вкус. С вратите на „ЕС БИ ЕС ДИЗАЙН“ ЕООД, Вие може да постигнете всичко това плюс необходимата сигурност за Вас и Вашето семейство.

ЛЯВА ИЛИ ДЯСНА

Дали една врата ще бъде лява или дясна се определя, когато застанете пред вратата така че да я отваряте към себе си и поглеждате от коя страна стоят пантите. Ако те са от дясната страна – вратата е дясна, ако те са от лявата страна – вратата е лява.

Пример:

За да изберете дали да бъде лява или дясна вратата се съобразете със следните неща:

  • Електрическите ключове за лампите е препоръчително да бъдат от страната на дръжката
  • При отваряне на вратата да не се удря в мебел или друг предмет
  • При отваряне на вратата да се вижда колкото е възможно по голяма част от помещението

РАЗМЕРИ НА ВРАТИТЕ

Размерите на вратите биват стандартни и нестандартни. Стандартните размери на строителни отвори са:

  • врати на баня, тоалетна, килер, мокро помещение – ширина на вратата 70 см.
  • врати на спалня, детска, кухня, кабинет – ширина на вратата 80 см.
  • врата хол и входна врата – ширина на вратата 90 см.

Стандартната височина на вратите е до 200 см., ширина на касите 15 – 25 см.

Към нестандартните спадат размери, които са различни от горепосочените, но за нас от фирма „ЕС БИ ЕС ДИЗАЙН“ ЕООД, е призвание, да изработваме интериорни и входни врати специално за клиента по специфични размери. Вие като клиент получавате един напълно уникален продукт изработен специално за Вас. Стандартни или нестандартни ние задължително измерваме всеки един от отворите за съответната врата и изработваме вратата точно за съответния строителен отвор. Предимството е че по този начин независимо от размерите Вие получавате точно желаната от Вас врата и се свежда до минимум къртенето или пълненето около вратата.