Банята е помещение със специфичен характер. В нея влажността е повишена, подът често е мокър, температурата се колебае в значителни граници – ако няма монтирано постоянно отопление.

Това налага особено внимание към вратата на банята. От една страна тя има сложната задача да удовлетворява декоративните изисквания на антрето или помещението, от което се влиза в банята. От друга – трябва да е в хармония с дизайна на самата баня. Компромисът най-често се търси по линия на оцветяването. Избира се врата като останалите интериорни врати, която откъм банята се боядисва в тоналността, използвана в мокрото помещение.

Въпросът е, че това не е достатъчно да удовлетвори функционалните изисквания към използваните врати за баня. Те трябва да имат определена степен на защита и устойчивост на влага, мухъл и плесен. Обикновената боя не може да осигури такава защита. Необходими са специална обработка и водоустойчиви лакове. Или да се разчита, че пръските от скрития зад кабината или завесата душ няма да достигат вратата, което не звучи особено убедително.Врати за баня от SBS Design

Нашите специалисти и проектанти могат да предложат на вниманието ви така наречените комбинирани врати за баня. Това е съчетание на изцяло алуминиева част откъм страна на банята, слепена с МDF половинка откъм коридора.

Забележка: В изработката на комбинирани врати за баня използваме алуминий вместо PVC, заради свойствата на материалите. А именно, бидейки по-твърдият материал, алуминият е по-устойчив при слепване на гъвкава повърхност, каквато е MDF-ът. Така крайната конструкция е по-устойчива, отколкото ако MDF бъде слепен с PVC.

Материалът може да е боядисан, фурнирован, ламиниран и т. н. – според това, как изглеждат останалите интериорни врати. Алуминиевата част може да е с визия, максимално близка до общия стил на банята или поне да хармонизира с него.

Металната част, обработена и защитена от корозия, ликвидира всяка възможност вратата да се повреди от влагата или от директно попадение на вода върху нея, да загние и да стане развъдник на гъбички и патогени. Тя лесно се поддържа чиста и при нужда може да бъде дизенфекцирана.

Така комбинираната врата за баня на SBS Design удовлетворява всички специфични изисквания на мокрото помещение и общото звучене на дома като цяло. Тя съчетава най-доброто от дървените и алуминиевите врати за баня. Освен комбинираните, водоустойчиви врати за баня предлагаме и стандартни врати, както и други решения, като стъклени интериорни врати и плъзгащи врати.

Алуминиева врата за баня с огледало

Друго предимство на комбинираните врати за баня е възможността за поставяне на огледало от страната на алуминиевото крило. Вратата отново се изработва по индивидуални размери, а размерите на огледалото зависят от препочитанията ви. Заради спецификата на помещението, алуминиевите врати за баня с огледало се изработват с влагоустойчиви уплатнения. Свържете се с нас сега и поискайте цена за изработка на врата за баня с огледало.

Защо да се доверите на SBS Design с изработката на вашата врата за баня?

Всяка интериорна врата за баня, която произвеждаме, е направена според точните размери, специфични за всяко помещение в дома дома или офиса ви. А за да предоставим най-доброто възможно качество, първата и най-важна стъпка е огледа на място. Така, вземайки предвид точните размери и вашите предпочитания, ние можем да отговорим на изискванията ви за материали и функционалност.

Допълнителни решения за баня

Ние можем да ви предложим две различни решения, подходящи за различни помещения – комбинирана врата и стандартна врата за баня, изработена изцяло от МДФ.

За да сте напълно уверени в качеството и дълготрайността на крайният продукт, наш консултант може да окаже необходимата помощ при избора, както и с дизайна на вашата врата за баня. Предвид наличните модели и възможността за изработка изцяло по ваш дизайн, можем да ви предложим уникална врата за баня произведена в България.Освен това, ние можем да отговорим и на по-нестандартни решения за врати за баня. За вас можем да изработим както стъклени, така и плъзгащи врати за баня. При тези два варианта обаче трябва да вземете няколко неща предвид.

Стъклени врати за баня – стъклото е чудесен вариант за врата на вашата баня. То може да бъде матирано, като по този начин прозрачността ще бъде значително намалена. Недостатъкът на стъклените врати за баня остава почистването им. Ако има директно мокрене, с течение на времето по стъклото ще се натрупат следи от пръски. Това налага и доста по-честата поддръжка на вратата.

Плъзгащи врати за баня – плъзгащата врата също може да изглежда страхотно в банята. Тук съображенията, обаче са чисто практически. Плъзгащата врата за баня не осигурява необходимото уплътнение при затваряне. Затова, ако все пак държите на този вариант, банята ви трябва да има добра вентилация и е желателно върху плъзгащата врата да няма директно пръскане.

Може да разчитате на нас и с изработка на по-специфични проекти, като интериорни портални врати, например. А за да бъде интериорът ви завършен напълно SBS Design предлага изработка на каси и первази.

Посетете контактната ни страница и разберете как да се свържете с нас и къде да ни намерите!