Пет причини да изберем черни интериорни врати

Боядисани в черно вътрешни врати – нещо на пръв поглед изключително нетрадиционно и не чак толкова срещано в интериора, особено в България. Идеята за черните врати в интериора обаче не е толкова радикална, колкото изглежда на пръв поглед. А резултатите от промяната могат да транформират целия декор на дома. Вижте кои са причините да помислите именно за черни врати и във вашия интериор и разгледайте галерията със снимки за вдъхновение.

#1 Черните входни врати са елегантни

Започваме от съвсем очевидното: черните врати са елегантни. Да, бялата врата е класика и пасва на почти всеки интериор. Но напръскайте старата вътрешна врата с абаносова боя и моментално ще вкарате чувство за умопомрачителна изтънченост в помещението. Черните врати също така контрастират много добре със светли стени и дори бели первази на вратите. Този контраст визуално превръща вратата в централен елемент на интериора.

#2 Акцентират върху други черни елементи в стаята

Черните врати вършат и страхотна работа да това да привличат вниманието и върху други черни елементи в интериора. Затова ако в помещението има друг черен акцент, то вътрешната врата, повтаряйки цвета, ще допринесе за това пространството да се усеща по-сплотено.

#3 Черните врати вкарват изгледа към помещението в рамка.

Точно както едно произведение на изкуството изглежда по-добре когато е рамкирано, изгледът към определена стая изглежда съвсем по друг начин ако има нещо на преден план, което да го подчертае.

#4 Черните врати пасват чудесно с тъмни подове.

Използването на тъмни подови настилки в интериора е смел и драматичен ход, който със сигурност ще привлече вниманието. Има обаче и уловка – той трябва да се допълва с подходящия декор. А интериорните врати са перфектният елемент, който да подчертае пода. Боядисаните в черно интериорни врати, които пасват на тъмния под, ще направят така, че обковът в помещението да се превърне във фокална точка. Затова е важно да подберем и правилните дръжки и панти, които да придадат цялостен, завършен вид на помещението.

#5 Създават усещане за пространство

Черните врати могат да създадат илюзия за по-високи тавани, подобрявайки цялостното възприемане на пространството в стаята. Тъмният цвят на вратата абсорбира светлината и създава ярък контраст спрямо околните стени, привличайки погледа нагоре. Този контраст създава визуална граница между стените и тавана, което прави тавана да изглежда по-далеч. Следователно използването на черни врати може да осигури усещане за вертикалност и отвореност, като в крайна сметка създава впечатление за увеличена височина на тавана и по-просторна среда.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *