Kак да украсим входната врата за Хелоуин?

Последните дни започнаха постепенно да падат листата и времето се поразхлади сякаш да ни напомни, че е настъпила Есента. Тази картина напомня на началото на почти всеки филм с хелоуинска тематика и хората – дори по нашите ширини, където празникът няма толкова дълбоки традиции – биват обзети от едно вътрешно вълнение от предстоящия празник. Да, все още има и много хора, които възразят по повод отбелязването на Хелоуин с довода, че това е по-скоро западен празник, но е факт, че Вси Светии навлиза и в България. Първоначално в Рок и Хеви Метъл средите, а след това и малчуганите започнаха да му се радват и изявяват все по-голямо желание да вземат участие.

Този празник е по-различен. В него има една приказна мистичност, която го прави толкова интригуващ за малките. Ако сте решили да отбележите празника или поне да зарадвате съседските децата, които са решили да го отпразнуват, най-важното, което трябва да направите, е да украсите входната врата на вашия дом. По този начин показвате на малчуганите, че са добре дошли и могат да почукат на вратата за да си поискат малко лакомства.

Ето и няколко интересни предложения за украса на екстериорна врата:

Тикви и фенери

Основен символ на Хелоуин са тиквеният фенер и тиквите като цяло. Фенерът може да бъде изработен от вас или да си купите изкуствен готов. По-автентично, разбира се, изглеждат ръчно изработените. Просто трябва да издълбаете тиквата отвътре, да изреежете отвори, наподобяващи страшни очи и уста и да поставите свещ в кухината. Може спокойно да използвате тиквата и тиквения фенер като основен декоративен елемент и като допълнение да съберете малко опадали есенни листа.

Цветя и венци

Венците също много се използват при украсяването на входната врата за Хелоуин. Венецът може отново да бъде изработен или от вас или да си купите готов. Той може спокойно да бъде направен изцяло от есенни листа. Интересна е и комбинацията на цветя и малки тикви или клони, есенни листа и тикви. Често добавят изкуствени или изработени от хартия гарвани или прилепи.

Лампички

Един от атрактивните елементи на хелоуинската декорация за входна врата са лампичките, тъй като по традиция децата излизат по тъмно да събират лакомства. Лампичките придават допълнителна приказна атмосфера и мистичност.

Царевични стъбла

Много често при декорирането на екстериорна врата се използват високи сушени царевични стъбла. Само те не са достатъчни, за да се създаде подходяща празнична атмосфера. Може да ги използвате като акцент към скулптура от тикви (подредени тикви една върху друга или една до друга) в комбинация със сезонни цветя и есенни листа. Може дори да си направите и плашило.

Житни класове, метли и бали слама

Метлите са емблематични в украсата за празника. Метлите в декорацията на входната врата са акцент върху приказния елемент на празника. Житните класове пък могат да бъдат използвани като акцент към хелоуинската украса за входна врата – било то във ваза или като част от венец. Сламените плашила са доста разпространени, а някои хора са дори още по-дръзки и слагат цели бали слама пред входната си врата. Ето и някои примери:

Паяжини и паяци на входната врата

Класика. Малко изкуствена паяжина и няколко паяка в хелоуинската украса на входната врата никога не са излишни. Ето и някои закачливи предложения. Идеята с магнитните паячета е много оригинална за метална входна врата. Изглеждат много реалистични!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *