Как да постигнете максимално въздействие с малък бюджет за ремонт

Когато става дума за ремонти, малките неща могат да имат голямо въздействие върху интериора на дома ви. Цялостният ремонт често е свързан с време, пари и майстори. Не винаги обаче е необходимо да инвестирате много в ремонти.

Има някой малки неща, които може да направите и които ще окажат голямо въздействие както върху облика на дома ви, така и върху атмосферата в него.

Така че ако е дошло времето да освежите вашия дом, вижте кои са малките промени, които може да направите.

Променете осветлението

Една съвсем малка и елементарна промяна, каквато е адаптацията на осветлението, може да има огромен ефект върху цялостната атмосфера в помещението. Независимо дали просто слагате димер, сменяте сегашните крушките с крушки с по-мека бяла светлина, или слагате лампиони, това е един чудесен начин да внесете свежест в интериора и да добавите щипка изтънченост.

В зависимост от осветлението, една стая може да изглежда светла и просторна, или уютна и топла. Затова първо помислете какво искате да постигнете и след това действайте!

Сменете/добавете декоративни възглавници

Няколко нови декоративни възглавници в спалнята или всекидневната могат да направят поразителна разлика, особено ако те са в по-контрастен цвят или имат някаква текстура. Ако декора и мебелите ви са по-неутрални, ярките декоративни възглавници могат да променят изцяло цветовата палитра на помещението и то към по-добро.

Този вариант е идеален дори за по-нискобюджетни проекти, тъй като лесно може да заменяте само калъфките на възглавниците.

Декорирайте със стайни растения

Стайните растения имат много преимущества. Малко зеленина в една стая може да подобри цялостния външен вид на пространството, но растенията не само изглеждат добре. Те карат и нас да се чувстваме по-добре – физически и психически – което е и по-голямата причина веднага да тръгнете към близкия градински център.

Декорирането на празните ъгли с растения, поставени на различни височини, може да придаде дълбочина на пространството. Като алтернатива, с поставянето на по-малки саксии на рафтове и плотове може да придадете нова енергия на стаята. Говорейки за саксии, отделете необходимото време да изберете и декоративни саксии или кашпи, които да се съчетават добре с цялостния интериор.

Декоративна стена

Декорирайте една от стените в помещението за да я направите централен елемент в дизайна на дома си. Този елемент може да има силно визуално въздействие, а и е рентабилен начин да оживите дадена стая. Изборът на смел цвят или декоративен тапет, който да допълва останалта част от декора на помещението, ще преобрази пространството!

Това са само няколко малки неща, които може да направите за да промените облика на вашия дом. Въпреки това, ефектът ще е голям. Ако обаче търсите варианти за реновации, които да добавят стойност на имота ви, започнете с нови интериорни или входни врати!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *