Как да изберем подходящи дръжки за новите интериорни врати?

Докато не започнем с избора на вътрешни врати при един ремонт, надали някой и отделил много време за да обмисли предпочитанията си за мебелен обков. Това включва и дръжките на вратите. Един съвсем малък на пръв поглед детайл, който обаче прави разликата в дизайна на вътрешните врати. Не само, че използваме дръжките на вратите си ежедневно (така че в случая имаме и чисто практически съображения), но те са и възможност да направим дизайнерско изявление, което може на свой ред изцяло да промени усещането в интериора.

Но как да изберем подходящите дръжки за интериорни врати? Изборът в момента е наистина огромен, което е предимство за нас потребителите, но само ако знаем какво търсим. Вижте съветите ни в следващите редове за това как да улесним избора.

1. Да започнем с интериорния дизайн на вашия дом – има ли тема?

Когато избираме подходящите дръжки за интериорни врати, важно е, разбира се, да имаме предвид цялостния интериорен дизайн (темата) и използваната цветова палитра. Може да изберем дръжки, които да са в синхрон с темата на дизайна. Например, дръжка с метален елемент би подхождала на интериор в индустриален стил. Това е още един начин да оставите нещо от вас в дизайна. Важно е обаче да се уверим, че изборът на дръжки подхожда и на други елементи в цялостния дизайн.

2. Какъв е избраният стил на интериора – модерен, старинен или авангарден съвременен?

Класическите дръжки за врати често пъти са универсален избор. Те могат да паснат на повечето стилове интериорен дизайн. Но някои дръжки са по-подходящи за определени типове имоти. В зависимост от помещението и целта му може даизберем и различен тип дръжка за вратата. Избирайки дръжки, определено филтрирането им според интериора би стеснил избора.

3. Обмислете дизайна и покритието на вашите интериорни врати

Интериорната врата може да бъде масивна или остъклена, фурнирована, ламинирана или пък боядисана. Различните видове финиши ще повлияят върху избора на дизайн на дръжката на вратата. Затова е важно да обмислим как различните дръжки на вратите контрастират с покритието и стила на интериорната врата.

4. Какъв вид покритие на дръжката да изберем и кое е най-подходящо?

Когато става дума за дръжки и покрития, изборът е голям; разбира се – както при самите вътрешни врати – изборът на дръжки е много индивидуално решение.

Покритията на дръжките на вратите в сатен / хром / неръждаема стомана са вечни в своята привлекателност, независимо дали допълват съвременна интериорна тема или по-традиционно пространство. Често привлекателността е, че освен практичните предимства на износоустойчивостта и стила, тези покрития много добре пасват на кажи-речи всякакъв вид вътрешни врати.

В последно време се наблюдава все по-засилваща се тенденция дръжките да бъдат с назъбени покрития. Те са идеални за тези, които искат да добавят нотка лукс или да се придържат към по-наситения интериор. Черните матови дръжки също са много поппулярни. Те пък спомагат да създадем интериор с наистина отличаващи и запомнящи се дръжки. Черният обков като цяли е особено привлекателен, особено в контраст с дървено покритие на вратата или неутрален цвят боя. Също толкова впечатляващ ефект създават и използването на черни дръжки, които да подхождат на черни врати или на черни артикули в интериора.

Ако търсите сигурен партньор за дизайна и изработката на вашите нови интериорни врати, свържете се със специалистите на SBS Design. На разположение сме както в офисите ни в градовете Варна, Шумен и Бургас, така и онлайн.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *