6 Причини да изберем портални врати за зимната ни градина

Порталните врати станаха много популярни през последното десетилетие по различни причини. Друга тенденция унас са и зимните градини, които се правят като пристройка към основната къща. В този ред на мисли, порталните врати са чудесен избор за новата зимна градина. Но какво прави порталната врата толкова привлекателна? Нека разгледаме предимствата им в слевдащите редове.

#1 Дизайн в съвременен стил

Ако обичате външния вид и усещането на съвременния дом, порталните врати предлагат всички характеристики на този стил дизайн. Тънки рамки, елегантни и минимални, този тип врати са елементът, който модерното пространство изисква.

#2 Допълнителна светлина

Без съмнение, порталните врати ще позволят на огромно количество светлина да влезе в помещението – това е и целта на зимната градина; да имате достатъчно светлиуна, особено през студените месеци. Представете си, че премахвате стена и я заменяте със стъкло – точно това постига инсталирате на портални врати. Този тип врати правят и прехода между вътрешното и външното пространство много плавен – отваряте вратите и имате чувството, че сте на двора, не в къщата си.

#3 Илюзия за пространство

Освен че създава по-добро усещане в помещението, естествената светлина създава илюзията, че вътрешното пространство е по-голямо отколкото всъщност е. Ако искате и вие да постигнете този ефект и да направите така, сякаш зимната ви градина се простира до края на двора, изберете портални врати. Целият този лек и отворен дизайн ще помогне на вашия дом да се почувства по-голям и по-просторен, отколкото е в действителност.

#4 Гъвкавост

Изборът на порталните врати за зимната градина е подходящ също така понеже позволява и голямо удобство за вас и семейството ви.

Може да изберете дали да се отварят навътре или навън, в зависимост от пространството от двете страни и какво работи най-добре с оформлението на вашия дом. Може лесно да избирате различни размери и да комбинирате с детайли от интериора.

Голямо удобство е и възможността за отваряне само на едното крило на вратата, когато искате да свършите нещо набързо в двора без да отваряте напълно. Това е нещо много полезно, особено през зимата.

#5 Гледката

Без съмнение, една от основните причини, поради които бихме искали да използваме портални врати в създаването на зимната градина, е възможността да създадем страхотна гледка към двора.

Усещането би било в пъти по-добро ако имате изглед към планина/гора или морска панорама. Кой не би искал да може да им се наслаждава от удобния си фотьойл с чашата сутрешно кафе? Порталните врати ви дават точно тази възможност.

#6 Живот навън!

Вече все повече хора започват да търсят връзката на интериора с външното пространство пък и с живота на открито. Обичаме да хапваме на открито – кой не харесва страхотното барбекю; да се забавляваме, като цяло да прекарваме повече време навън.

А в този ред на мисли разтварянето на порталните врати дава лесен достъп до вашето външно жилищно пространство. Чрез тях създаваме безпроблемно разширение на нашата вътрешна зона, която продължава дори навън. Това е чудесен начин за забавление и прекрасен начин да се почувствате по-свързани с природата.

Какво мислите вие за порталните врати? Бихте ли обмислили поставянето на портални врати във вашия дом? Свържете се с представители на SBS Design и поръчайте ваште интериорни или екстериорни врати.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *