Няколко съвета за това как да изберете външна врата

С толкова много възможности, няма една единствена, идеална входна врата за всички. А екстериорната такава може да бъде голяма инвестиция. За това и изборът на входната врата отнема време – трябва да намерите време да претеглите опциите и да изберете най-добрата врата за вас; едновременно красива и издръжлива. Естествено, по-лесно да го кажем, отколкото да го направим … Но все пак, ето какво трябва да знаете, когато избирате вашата нова входна врата.

1 Уверете се, че вашата врата е за смяна

Вероятно мислите за подмяна на входната врата не са сред първите, които ви идват на ум, особено ако правите ремонт. Възможно е дори входната врата да е последното нещо, което да подмените или като цяло да сте решили, че няма да пипате. Но старата екстериорна врата може да е причина за краен дискомфорт. Освен забележимо износване, вратата може да има измятане и да прави течение в дома ви. Затова е добре да огледате вратата си и да се уверите, че всичко е наред. Ето за какво да гледате:

  • Видимо износване
  • Течение или разстояние между вратата и пода
  • Затруднено отваряне и затваряне на вратата
  • Трудно заключване на вратата или проблеми с бравата

2 Разгледайте опциите за материали

След като вече знаете, че ви трябва нова врата, пристъпваме към дизайна ѝ. Входната врата, както и всички останали в жилището ви, разбира се, трябва да бъдат в синхрон с обзавеждането. Затова е важно да съобразите входната врата с интериора, започвайки от избора на материала на екстериорната врата. Вариантите са няколко – всеки с плюсове и минуси. Дървото, например, изглежда страхотно, но би ли издържало на климата? Стоманата е здрава, но пък не изглежда особено добре.

Има обаче и междинно решение – комбинация от двете, което комбинира в себе си красотата на дървото и здравината на стоманата. Това са така наречените метални врати лукс на ЕС БИ ЕС ДИЗАЙН. Този артикул се изработва от дебели стоманен лист, специално оребрение на крилото на вратата, патронна брава с патрон и протектор, антипробивна пластина и пасивни шипове. Тази сърцевина пък бива облечена в ламиниран, естествен фурнир или боядисан МДФ, който може да бъде обработен по всевъзможни начини за да пасне на интериора.

3 Стилове

Освен да знаете от какъв вид материал искате да бъде изработена входната врата, трябва да знаете и какъв стил търсите. Със сигурност ще намерите идеалната врата за вашия дом, но първо трябва да намерите стила, който ви подхожда най-много. Някои от тези стилове включват:

Класически – Класическите входни врати често са дървени или направени да изглеждат като от дърво, въпреки че има някои класически врати в цветове като наситено синьо или червено. Класическите врати имат сложен дизайн и фрезовка, често с декоративно стъкло.

Съвременен – Съвременните врати имат елегантен, минималистичен дизайн и често смели, впечатляващи цветове. Те обикновено са без ламперия за наистина модерен външен вид.

Занаятчийски/Craftsman – Craftsman вратите има прост, но странен стил, често подсилен от смели цветове. Това е идеално за непретенциозен майсторски дом, модерен стил или дори някои класически стилове на дома.

Холандски – Холандският стил врати се характеризират с хоризонтално разделяне, така че двете половини на вратата могат да се отварят поотделно, понякога в противоположни посоки. Това е идеално, ако търсите нещо странно или ако искате да проветрите, без да оставяте вратата напълно отворена.

Рустик – Тези врати имат необработен, естествен вид, дори когато са изработени от материал, различен от дърво/МДФ. Те често имат вид на истинско дърво, с класически дизайн, за да обосноват дома ви в нещо топло и земно.

Съвет: Можете също да подобрите визията, като добавите странични светлини — дълги, тесни прозорци, монтирани отстрани на вратите.

4 Местна фирма за врати

И накрая, когато търсите подходяща врата за вашия дом, трябва да изберете подходящата компания за врати. Компания за изработка на входни врати по поръчка винаги е по-добрият избор. За разлика от големите вериги, компаниите за изработка на екстериорни врати ще могат не просто да ви продадат врата. Те ще я направят според вашия вкус, по точни размери и ще извършат монтажа.

За това се доверете на ЕС БИ ЕС ДИЗАЙН. Искате ли да научите повече за нашите врати? Свържете се с нас днес за повече информация и започнете с безплатна консултация.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *