Как да изберете подходящи интериорни врати за вашия офис?

Интериорът във всяка една бизнес сграда влияе на работната атмосфера. Без значение дали посрещате клиенти или не, дизайнът на пространството има своето влияние върху работата и продуктивността на служителите ви. А като важна част от интериора, вътрешните врати също трябва да бъдат подбрани правилно, в съответствие с нуждите на бизнеса ви. Ето как да изберете правилните интериорни врати за вашия офис.

В най-общи линии, най-разпространени са следните два вида офис врати:

NB: Независимо дали ще изберете стъклени или интериорни MDF врати, единственото нещо, което трябва да запомните е да не слагате плъзгащи врати в офиса! Причината е, че заключването на плъзгащите врати е проблем, а сигурността трябва да е първостепенна.

Нека разгледаме двете опции малко по-подробно.

Стъклени врати

Стъклените врати изглеждат прекрасно и създават усещането за простор в офиса. Освен това, стъклените врати неимоверно увеличават естествената светлина в офиса. Това на свой ред ограничава необходимостта от изкуствена светлина, което, макар и малко, спестява електричество. Наличието на естествена светлина увеличава и полезното пространство в даден офис – с по-малко сянка и тъмни точки в помещението може да се възползвате от пълния потенциал на наличното пространство. Най-голямата полза от повечето естествена светлина е друга – редица изследвания показват, че естествената светлина в офиса подобрява продуктивността на служителите и повишава удовлетвореността от работата.

Това са и част от причините, заради които стъклените врати стават все по-популярни. Недостатъкът е, че изискват голяма поддръжка – трябва да се почистват почти всекидневно. От друга страна обаче стъклените врати са по-добра опция ако климатът е по-влажен. Докато MDF вратите са податливи на раздуване, то този проблем не съществува при стъклените врати. В допълнение, заключващите механизми са по-скъпи в сравнение със стандартните, които се ползват за MDF врати. Другият недостатък на стъклените врати е уединението, но пък има просто решение – матово стъкло.

Интериорни врати от MDF:

Другият вариант за офис врати са тези, направени от MDF. Въпреки че дървените врати са най-често използвани в дома, в някои случаи намират подходящо място и в бизнес сгради. Ако бъдат предпочетени пред по-популярните стъклени врати, то обикновено те са с в комбинация с остъкление. Вярно е, че вратите направени изцяло от MDF не са сред най-популярните в корпоративната среда, но намират добро приложение в сгради, където уединението е от по-голямо значение, като медицински заведения и правни кантори.

Хубавото на MDF вратите за офис е, че имате голям избор на финиш – боя, ламинат и естествен фурнир, всеки вариант с десетки, дори стотици разновидности. Като предимство на MDF вратите може да отчетем и цената, която почти винаги е по-ниска от тази на стъклените врати.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *