Предимствата на стъклените врати в интериора

Ремонтите вкъщи са хем малко страшни, хем много вълнуващи. Имате куп възможности пред себе си, а единственият лимит е въображението. Важна част от редекорацията вкъщи са интериорните врати. Видът и стилът на новата вътрешна врата оказват голямо влияние върху цялостната визия на интериора ви. А ако наистина имате желание да промените визията на дома си, може би би било добре да помислите за подмяната на интериорните врати със стъклени врати.

Вариантите за стъклени врати са наистина много. Например, SBS Design ви предлага различни видове остъкляване:

  • Стъклопакет
  • Тройно подсилено стъкло (триплекс) с дебелина от 9 милиметра – матирано, прозрачно или гравирано
  • Орнаментно стъкло с дебелина от 4 милиметра.

Възможностите за дизайн на новите ви врати обаче не се изчерпва с избора на стъкло. Самата врата може да бъде изработена изцяло от стъкло или от MDF със стъклени детайли. За да добиете повече представа за различните видове остъкление може да прегледате нашия каталог.

Наред с многото варианти за дизайн на интериорните стъклени врати, изборът на този тип интериорни врати носи със себе си и някой големи предимства. Ето кои са те.

#1 Пуска естествена светлина в дома ви

Едно от основните предимства на монтажа на стъклена врата е, че този тип интериорни врати пропускат естествената светлина в други помещения на дома ви. Липсата на естествена светлина често може да направи така че дадено помещение да се усеща много затворено и мрачно. Стъклените врати променят това и са страхотно решение за по-малки помещения. Те веднага придават усещане за пространство и преобразяват малката стая. А и повечето естествена светлина в дома ви ще понамали сметките за тока.

#2 Добра акустична изолация

Може да не ви се вярва, но стъклените врати са добри акустични изолатори. Стъклото отразява звуковата вълна и вместо глъчката да звучи из целия апартамент или къща, звукът се ограничава само в едно помещение. Това прави стъклените врати много подходящи за по-шумни стаи – стаи за игра или музика. Разбира се, звукоизолацията зависи от дебелината на стъклото. Но е възможно интериорни врати със стъклени детайли могат да намалят шума с до 45 децибела.

#3 Позволяват да виждате какво става в стаята

Стъклените врати са много практично решение, особено ако имате нужда лесно да хвърляте по едно око на ставащото в определена стая от жилището ви. Например, ако имате деца и искате да ги гледате без да им се месите в игрите – стъклените врати са супер опция.

#4 Модерен интериор

Близък план на брава и дръжка, монтирани на стъклена врата

Ако търсите нещо модерно и по-изтънчено за новия ви интериор, стъклените врати определено са стъпка в правилната посока. Изчистените линии и простотата на стъклените врати придават елегантен и модерен вид на всяко помещение. Освен това, този вид интериорни врати са в синхрон и с последните тенденции в интериорния дизайн – жилищата с отворен план, създавайки изчистени, светли и приятни пространства без да се налага премахването на стени!

Какво да вземете предвид при избора на стъклени врати?

Ако решите, че стъклените врати са подходящ избор за вас, основният фактор, който да вземете предвид е сигурността. Тук отново всичко зависи от това дали цялата врата ще бъде стъклена или остъклението ще бъде само елемент от интериорната врата от MDF. При изработката на изцяло стъклени врати използваме 8 милиметрово закалено (темперирано) стъкло за максимална здравина. Все пак, ако имате малки деца, които тепърва прохождат, да помислите за фрезована MDF врата със стъклени елементи. Дървената рамка ще даде по-голяма здравина на конструкцията и ще повдигне стъклото така че малчоганите да не могат да го стигнат.

Уединението също е фактор, който да вземете предвид. Ако искате максимално уединение в дадена стая, например баня или тоалетна, стъклена врата с прозрачно стъкло няма да е най-удачният избор. В случая по-подходящи биха били матираните стъкла или тези с орнаменти. Така получавате всички предимства на стъклените врати, но не се лишавате и от уединението.

За повече информация относно характеристиките на нашите стъклени врати, размерите, които може да изработим, както и различните видове остъкления, свържете се с нашите консултанти или елате в някои от нашите офиси с мострени зали в градовете Варна, Шумен, Русе или Бургас.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *