Кои са предимствата на интериорните врати от боядисан MDF

Изборът на интериорна врата в най-общи линии се свежда до три материала – ламиниран, фурнирован и боядисан MDF, като всеки от тях, съвсем естествено, си има своите плюсове и минуси. В тази статия обаче ще се спрем на предимствата на боядисаните MDF врати.

Ако скоро ви предстои смяна на интериорни врати, то обмислете варианта за поставянето на боядисани MDF врати. През последните години тенденцията за избора на точно такъв тип интериорни врати се запази постоянна. И как иначе, предвид факта, че външният им вид има широк апел и човек трудно би могъл да устои. Боядисаната врата е страхотен начин да освежите пространството и да му придадете малко дух. Така не се налага да рискувате пребоядисвайки помещението в цвят, който може би няма да стои добре на стена.

SBS Design има опит в производството на точно такъв тип интериорни врати. Освен това, използвайки нашия онлайн инструмент, може сами да направите дизайн на своята интериорна врата и да прецените какъв цвят ще се връзва най-добре на помещението, където ще бъде монтирана тя.

Ето няколко доста убедителни причини да изберете боядисаните MDF врати пред по-стандартните MDF ламинат и фурнир:

Боядисаните интериорни врати могат да бъдат много стилни, особено ако изберете черния цвят. Черното е прекалено тежък цвят и трудно бихте могли да го ползвате като основен цвят в интериорния дизайн на помещение. За сметка на това обаче, черният цвят е чудесен ако искате да подчертаете някакъв детайл.

Боядисаните в черно MDF врати могат не само да акцентират детайли в интериора, но и успешно да скриват такива. Представете си, че в апартамента/къщата си имате обикновена метална врата, която по една или друга причина не искате да сменяте. Най-добрият вариант би бил да боядисате стоманената врата в черно и да поръчате MDF интериорна врата, отново в черно. Така не само стоманената врата ще изглежда една идея по-приемливо, но и ще бъде в унисон с интериорната врата.

Боядисаните MDF врати подхождат перфектно както на по-минималистичния и съвременен интериор, така и на класическия стил. Помислете само – първата асоциация, която човек прави, когато чуе за интериорна врата в класически стил, е бяло. Освен това ламинираните и фурнированите MDF врати имат дървесна шарка, която не винаги се вписва в представите на клиента. Ако случаят е такъв, то боядисаните врати са най-удачният избор.

Не на последно място, боядисаните MDF врати се съчетават чудесно с различни видове фрезоване на повърхността. За сравнение, ламинираният MDF не може да бъде фрезован. Може би най-голямото преимущество при боядисването на интериорните врати е наличието на голям избор от цветове. SBS Design предлага над 135 цвята по RAL каталог измежду които може да изберете нюанс за вашите интериорни врати. Така със сигурност интериорните врати ще се съчетаят с цветовата схема на интериора в дома ви.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *