Какви са предимствата на плъзгащите врати?

Модерните плъзгащи врати са перфектното решение за най-наболелия проблем при сегашното строителство – малкото налично пространство. При класическите интериорни врати на панти се получава една “мъртва зона”. Това е място, което по никакъв начин не можете да употребите, понеже то трябва да бъде оставено празно за да може интериорната врата да се отваря. Освен че са много стилно интериорно решение, плъзгащите врати са и чудесен избор за по-малки помещения, където всеки сантиметър е от значение. Този тип интериорни врати могат да ви улеснят неимоверно много при декорирането на тесен коридор. Или пък да спасят положението в килера или гардеробното, където трябва да оставите максимално много място за рафтове и гардероб. Какви други предимства имат плъзгащите врати можете да видите в следващите редове.

#1 Енергийна ефективност

Много от вас ще намерят енергийната ефективност за доста чудно предимство на плъзгащите врати. Донякъде с право, понеже в интериора плъзгащите врати не са уплътнени по никакъв начин. Друго е положението при плъзгащи врати, отделящи просторната дневна от двора. Този тип решение е страхотно поради факта, че дава усещане за простор в стаята.

Стъклените плъзгащи врати се правят с композитни уплътнения, които осигуряват оптимална термоизолация. По този начин, една такава плъзгаща врата държи дома ви прохладен през летните месеци и топъл през зимата.

#2 Естествена светлина

Плъзгащите врати могат да бъдат изработени от стъкло. Освен, че такъв тип врата изглежда чудесно като част от интериора, тя позволява на естествената светлина да влезе в помещението. В зависимост от това къде поставите стъклената врата, гледката може да бъде невероятна. Плъзгащите стъклени врати са много добър вариант и за по-тъмните помещения, които не получават достатъчно светлина през деня.

#3 Лесен достъп и плавно придвижване отвън навътре

Много по-лесно е да отворите плъзгаща врата отколкото традиционна такава на панти. Плъзгащата врата лесно и гладко върви по релсите си, а усилието от ваша страна е почти никакво. Плъзгащите врати са идеално решение за разделяне на кухня от трапезария или от дневна, например, понеже няма да затрудняват преминаването между стаите, а същевременно осигуряват преграда между двете помещения. В допълнение към лесното преминаване от едно в друго помещение, поддръжката на плъзгащата врата също не изисква такива усилия именно поради простотата на механизма си.

#4 Чудесен избор за затваряне на по-големи пространства

Ако имате нужда да поставите интериорна врата между две помещения, но отворът е прекалено голям за стандартна интериорна врата на панти, то плъзгащите са супер решение. Така няма нужда да изграждате стена и допълнително да оскъпявате проекта. Вместо това се доверете на професионалистите в лицето на SBS Design. Ние можем да изготвим идеен проект, да произведем и монтираме плъзгаща врата по точен размер.

#5 Спестено място

Не на последно място, изборът на плъзгаща врата е дори наложителен за собствениците на по-малки жилища. А дори и жилището да е по-голямо, в някои случаи разпределението на стаите просто налага търсенето на алтернатива на стандартните интериорни врати. Дали ще изберете плъзгаща врата или врата тип “хармоника”, крайният резултат ще бъде един и същ – стилна и практична врата, която не заема място; дори напротив – плъзгащите врати правят така, че пространството изглежда по-голямо.

Бонус: Плъзгащите врати са страхотен избор и в производството на мебели и в частност – гардероби. Освен, че спестяват място, на този тип врати може да бъде монтирано огледало, което придава усещането за още по-голям простор в стаята, а е изключително функционално.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *