5 начина да използваме мебели с фрезовка в интериорния дизайн

Фрезованите мебели са една от по-новите тенденции, която завладява света на интериорния дизайн. Вдъхновен от блясъка на арт деко и подражаващ изтънчеността на древногръцките колони, дизайнът е лесен начин, чрез който можем да добавим нотка изтънченост към всяка стая в дома си. По-долу ще се опитаме да дадем някои насоки и ще изброим нашите любими идеи за това как и къде да използваме мебели и дизайнерски елементи с фрезовка в интериора на нашия дом.

Фрезовани интериорни врати

Интериорните врати са най-очевидният елемент, на който дизайнерските фрезовките пасват просто перфектно. Фрезованите интериорни врати са безпорно ефективен и много стилен начин да постигнете съответната визия и във вашия дом. В SBS Design изработваме интериорни врати с различни видове фрезоване, подходящи за всеки интериор, от модерен индустриален до класически традиционен дизайн. Освен това, изработваме и тапетни врати, които могат да се слеят с фрезовани МДФ панели, поставени на стената. По този начин самата врата се превръща в централен елемент в дизайна на помещението. Свържете се с нас и научете повече за различните варианти за изработка на интериорна врата по поръчка.

Осветителни тела с набраздени елементи

Осветителните тела с набраздени елементи – от дърво, стъкло или плат – са един по-фин начин за имплеметирането на тази тенденция във вашия интериор. Бихте могли да запазите нещата по-минималистични, като използвате набраздения дизайн на една или две лампи. Така те ще бъдат като просто акцент в по-минималистична стая. Като алтернатива, набраздените осветителни тела могат да допълнят винтидж, по-максималистичен интериор, внасяйки повече дълбочина и текстура. Допълнителният бонус от набраздено осветление е драматичният ефект на сенките върху самото набраздяване, което на свой ред добавя и друго измерение към вашия интериор.

Фрез на холните масички

Холните маси с фрезовани елементи стоят добре във всяка стая на дома, като ненатрапчиво добавят нотки от този тип набразден дизайн в интериора. Заоблените релефни помощни маси са особено впечатляващи както в спалнята, така и във всекидневната, като внасят мекота с извитите линии и добавят нещо малко по-интересно от обичайните правоъгълни странични маси. Практични и стилни странични масички с фрезовка са елементарен, но много ефективен начин за допълването на стила и визуалния завършек на помещението.

Декорация с набраздяване

Ако не сте готови да правите големи промени в интериора си, но все пак искате да добавите набраздения дизайн по някакъв начин, то изборът на набраздени декоративни елементи е чудесен вариант. Такъв тип елементи варират – от малки, нагънати кутии за бижута, например, до вази за цветя от стъкло с бразди. Набраздените орнаменти с извити ръбове са интересен елемент и наистина ще привлекат окото. Потърсете набраздени орнаменти в цветовата палитра на стаята си, за да сте сигурни, че всичко в интериора остава сплотено.

Фрезовани МДФ панели за стена

Ако искате наистина да направите изявление, можете да добавите фрезовани ламперии като централен елемент в почти всяка стая. Стенните ламперии се превърнаха в тенденция дори и в България през последните 2-3 години, а фрезованите ламперии по-специално могат да добавят дълбочина и измерение към всяка стая. Можете да изберете изцяло акцентираща стена или ламперия с половин височина за по-фин завършек.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *