8 практични идеи за ремонт на баня

Без значение дали искате да ремонтирате баня в старо жилище, или трябва да направите изцяло нова, сега е моментът да обмислите някои подобрения, които ще осигурят на вас и семейството ви голямо удобство през следващите години.

Ето ги и нашите 8 идеи за подобрения при ремонта на вашата баня.

01. Тоалетна чиния с вградено казанче

Окачените тоалетни чинии (стенни тоалетни чинии) имат ред преимущества пред стандартните решения. Те предлагат минималистичен дизайн, заемат по-малко пространство и правят почистването много по-лесно. Не е случайно, че в днешно време интериорните дизайнери масово предпочитат тази опция пред стандартния моноблок.

Реално конзолната чиния е само фасадата. Скрито от погледа остава казанчето, вградено в стената преди да бъде покрита тя с плочки. Определено си струва да обмислите идеята, особено ако разполагате с по-малко място в банята.

02. Нова врата за баня

Вратата за баня е неделима част от интериора на помещението, пък и на цялото жилище. Затова всеки по-голям ремонт на баня трябва да бъде придружен и със смяната на вратата. А самата подмяна на врата за баня е често наложителна, понеже това е интериорната врата, склонна към на най-голямо износване заради влагата в помещението.

За щастие обаче, можете да се консултирате със специалист на ЕС БИ ЕС Дизайн, който да ви помогне да изберете измежду различните видове врати за баня.

Сива полуотворена плъзгаща врата, която разделя баня от хол.

03. Плочки с текстура за под душа

Изборът на плочки е нелесен с толкова богата гама от налични видове. Въпреки че външният вид често е водещ, помислете и за безопасността. В тази връзка, може да потърсите плочки с някаква текстура против хлъзгане. Вече има достатъчно голямо разнообразие от, които противоплъзгащи плочки, които чудесно да паснат да дизайна на вашата нова баня.

04. Допълнително осветление

Още малко светлина в банята никога не е излишно, особено ако няма прозорец, който да осигури естествена таква в помещението. Та при ремонта на банята помислете как може да поставите допълнително осветление или да замените сегашното с по-добро. Може също така да проучите възможността за димер на основните светлини – едно такова приспособление, което да може да заглуши осветлението, е супер идея ако сте обичате да релаксирате във ваната.

05. Изберете подово отопление

Ако подменяте и подовата настилка при ремонта на банята, има и лесен начин да се сдобиете с подово отопление само в мокрото помещение. Електрическото подово отопление не е толкова скъпо, а същевременно осигурява допълнително удобство – усещането на топлия под в банята е чудесно, но и настилката съхне по-бързо.

06. Нови плотове на шкафовете/мивката за баня

Подобно на плочките, има безброй възможности за избор на плот за баня. Когато избирате материала обаче, е важно да балансирате функционалността с външния вид.

Плотовете от естествен камък са доста скъпи, но са и издръжливи. Освен това, те се вписват в много различни стилове на интериорния дизайн. Външният вид на мраморните плотове се харесва на много хора, но този вид камък е порест и трябва по-честа поддръжка. Плотовете от плочки пък са лесни за поставяне, но фугите се зацапват бързо и трябва да бъдат почиствани.

07. Приоритизирайте вентилацията

Вентилацията не е точно най-вълнуващата част от редизайна на банята, но подобряването на недобре вентилираното помещение трябва да бъде приоритет.

В този ред на мисли, инсталацията на вентилатор за баня е добро решение. Той премахва влагата и миризмите и подобрява качеството на въздуха в помещението. Така вентилаторът може да помогне и с предпазването от образуването на мухъл в банята.

08. Водопестящ душ

Ремонтът на банята няма да е завършен ако не смените и душа. Добър вариант за нов душ са душовете с водопестяща технология, които подават по-малко вода. Това обаче не ги прави по-малко – налягането на водата си е все същото и те съвсем не са по-малко ефективни от обикновените душове. От друга страна, водопестящите душове са по-екосъобразни и могат да ви спестят солидна сума, намаляйки потреблението ви на вода.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *