Как да постигнем най-добрия „all-white“ интериор

Интериорите изцяло в бяло са изчистени и семпли. Те създават и усещане за спокойствие, превръщайки се в малък оазик, който отвлича мислите ни от забързаното всекидневие. Белият интериор е също така и вечен. Той никога не излиза от мода, така че избирайки бялото можем да създадем един по-топъл и приветлив интериор, който никога няма да излезе от мода и винаги ще изглежда фантастично.

От избора на подходящите бели вътрешни врати, до перфектния за помещението бял диван, има цял куп детайли, които да вземем предвид, когато създаваме „all-white“ интериор у дома. А в следващите редове ще разгледаме най-основните неща, които трябва да знаем преди да започнем.

Да внесем разнообразие от материали и облицовки

Това, че сме се спрели на една цветова палитра за интериора на едно помещение съвзем не означава, че то ще изглежда монотонно и скучно. Съвсем безпроблемно можем да внесем разнообразие в стаята използвайки набор от различни материали и покрития. Например, чрез контрастиране на матовата бяла стена с лъскава мраморна масичка за кафе или боядисани дървени рафтове, постигаме именно баланса, който търсим. Друг пример е поразчупването на изцяло бялата тухлена стена в спалнята с пухкав бял килим и чисти бели чаршафи.

Множеството различни текстури ще внесат дълбочина в стаята. По този начин ще избегнем еднообразието. Разгледайте варианти за комбинация на твърди и лъскави повърхности с меки и матови, наслоявайки различни материали, за да бъде резултатът визуално привлекателен.

Да комбинираме различни стилове мебели

Изцяло белият интериор е идеалната възможност да поиграем със смесването на мебели от различни периоди и стилове. Това ще спомогне да не изглежда стаята твърде „плоска“, което може да се случи, ако изберем мебели в един и същи цвят и стил. Не се страхувайте да експериментирате. Съчетаването на модерното с традиционното е една от мнгото възможности, които имаме пред нас. В този ред на мисли, модерните бели вътрешни врати с ретро елементи и антични мебели биха изглеждали чудесно заедно. Друга подходяща комбинация би била на бели вътрешни врати в стил „котидж“ с елегантни, шикозни дивани и маси.

В изцяло белия интериор, цветът е нещото, което обединява елементите в помещението и прави всичко да изглежда добре заедно. Което пък означава, че можем да експериментираме. Затова не се притеснявайте да комбинирате различни видове мебели, за да получите интересна, естетически издържана стая.

Използваме по-разчупени форми

Освен стила и материала на мебелите и декорацията, „all-white“ интериорът дава шанс да експериментираме и с геометрията на помещенията. В случая не трябва да се придържаме изцяло към стандартните форми. Вместо произведение на изкуството в правоъгълна рамка, можем да изберем кръг, който да контрастира на правоъгълните форми в стаята. Органичните форми, като тези на килим от животинска кожа, могат да направят интериора още по-интересен. Същото важи и за скулптури в необичайни форми и оформления.

Комбинирайте различни форми в стаята, за да добавите дълбочина, включително с меки мебели като възглавници, килими, маси и столове.

Нека природата добави топлина в интериора

Нищо не пречи да се придържаме към изцяло бял интериор. Въпреки това, изполвайки цветни нотки може да внесем топлина и индивидуалност в стаята. Естествените акценти добавят и цвят, като същевременно запазват чистият и семпъл вид на „all-white“ интериора.

В стаята можем да сложим и растения, които да дадат живот на помещението. Можем също така да включим и цвят чрез естествени материали като бетон, глина или ратан. Изцяло белият интериор със сигурност не е за всеки. Често „all-white“ помещенията биват сравнявани с болнични стаи. За да избегнем тази асоциация е важно да добавим нещо от нас в бялата стая. Естествените материали са страхотен вариант. Те със сигурност дават повече свобода и правят интериора завършен и уютен.

ЕС БИ ЕС Дизайн предлага огромна гама от различни цветове и покрития за интериорни врати по поръчка, така че с нас можете да намерите идеалното допълнение към вашия изцяло бял интериор. Свържете се с нас, за да научите повече.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *