Безопасни ли са интериорните стъклени врати?

Изборът на остъклени врати в интериора на вашия дом е много добър вариант по куп причини. Стъклото пуска естествена светлина в дома ви, а красивите стъклени врати са супер начин да разбиете по-голямата площ, като същевременно запазите усещането за простор. Обратното също важи – стъклените врати също могат да направят по-малкото пространство да се усеща по-просторно.

Но безопасни ли са стъклените врати? Това е въпросът, който много от клиентите ни задават, така че се надяваме, че този кратък блог пост ще предостави отговорите, от които се нуждаете.

Сигурност на стъклените врати в интериора

Краткият отговор на въпроса дали вътрешните стъклени врати са безопасни е категорично „Да“! Бъдете напълно спокойни, че остъкляването на интериорните врати, изработени от SBS Design, е напълно безопасно.

В производствения процес на изцяло стъклени врати използваме закалено (темперирано стъкло) с дебелина от 8 милиметра. Това осигурява максимална здравина на вратата. А какво представлява закаляването на стъклото? Най-просто казаното, при процеса на закаляване стъклото бива нагрявано до над 600 градуса (стандартът в индустрията е 620 градуса по Целзий) и след това бързо охладено. Но преди това всеки стъклен лист, който предстои да бъде закален, минава през инспекция. Целта ѝ е да установи дали листът има някакви дефекти, които могат да доведат до счупване. Цялостният процес по закаляване има заздравяващ ефект върху стъклото. Така закаленото стъкло става около 4 пъти по-здраво от обикновеното стъкло. И докато последното се строшава на хиляди остри и опасни парченца, ако бъде счупено, темперираното стъкло става на гранули, които крият по-малка опасност за вас и семейството ви.

Стъклените врати са чудесен избор, както за офиса, така и за дома. При всички техни предимства обаче, ако имате малки деца, е добре да помислите за МДФ интериорни врати с остъкление. SBS Design предлага множество варианти, които идват с всички предимства на стъклените врати, но и с допълнителна безопасност; МДФ рамката на интериорната врата ще придаде допълнителна здравина на конструкцията, което пък ще ви даде и допълнително спокойствие.

Разберете повече за различните видове интериорни врати, изработвани от SBS Design. Свържете се с нас или ни посетете в някой от офисите ни във Варна, Шумен или Бургас, а скоро и в град София! Очакваме ви.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *