Какви са предимствата на интериорните врати тип хармоника за вашия дом?

Замисляли ли сте се някога да сложите врати хармоника по поръчка във вашия дом? Определено този тип интериорни врати са по-нестандартни за българския дом, но предимствата им не липсват. Вижте какви са те и как домът ви може да стане една идея по-уютен в следващите редове.

Мястото …

Очевиден недостатък на по-новото жилищно строителство в България е малката квадратура. Това поставя въпроса как максимално добре да бъде оползотворено пространството на преден план в но модерния интериорен дизайн. В този ред на мисли, дизайнерските решения на конкретния проблем откъм мебелировка не липсват. Наред с тях обаче плъзгащите врати и вратите тип хармоника са също идеален вариант.

И така, съвсем очевидно, основното предимство на сгъваемата врата хармоника е, че спестява много пространство. В най-лошия случай, една стандартна интериорна врата “заема” площ с радиус, който се равнява на ширината на тази врата. С други думи, минимум 60 сантиметра. От друга страна вратите хармоника, поради механизма на сгъване се нуждаят от едва 10-15 сантиметра. Това ги прави много подходящи за помощни помещения, като гардеробни и перални помещения.

Дизайнерско решение

Вратите хармоника могат да бъдат както естетически добре изглеждащ, така и ефективен разделител на по-голямо помещение. Ако имате по-голяма спалня или дневна, където искате да обособите малък офис кът (полезно особено предвид сегашната ситуация с Ковид), то качествената врата хармоника по поръчка е чудесно решение. Тя осигурява голяма гъвкавост в наличното пространство, като с нея бързо и лесно може да преустроите пространството според нуждите. Така няма да се налага да влагате допълнителни финансови ресурси в перманентно преустройството на помещението.

Лесна поддръжка

Друго важно предимство на вратите хармоника е леснотата на поддръжката. Този тип врати се почистват бързо, без особени усилия за разлика от стандартните разделители за стая например или стъклените врати. Сгъваемата врата хармоника също така се вписва по изключително интересен начин в модерния интериор – тя се използва къщи, апартаменти и офиси. При това имате стотици различни варианти за дизайна на самата врата хармоника. Особено доверявайки се на опита на SBS Design в изработката на този тип врати.

Разберете повече за вратите тип хармоника като се свържете с наш представител през нашата контактна страница. Очакваме ви!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *