Разнообразете атмосферата в дома си с ретро интериорни врати

Независимо дали любимото ви десетилетие е 1980-те, 70-те, 60-те или предпочитате да се върнете към Шейкър стила или този на класическата английска вила, страстта към ретрото не показва признаци на отслабване нито у нас, нито на Запад.

Както не веднъж сме казвали, важна част от интериора е и изборът на интериорни врати. Това е едно страшно лично решение: някои хора харесват гладки, класически линии, които ще се слеят красиво с всеки интериор. Други пък харесват по-различното усещане, което страхотната врата в ретро стил може да даде на интериора. Говорим за врати с изразен дизайнерски чар, които ще впечатлят всеки посетител и наистина ще допринесат за по-различната (и по-добра) атмосфера на всяка стая, в която се намират.

Разбира се, в SBS Design сме способни да изработим врати за всеки вкус, бюджет и пространство – тук заедно ще разгледаме някои различни видове ретро врати. Освен това, ще дадем и някои съвети за това къде тези страхотни дизайни ще се впишат най-добре.

Бяла врата с остъкление

Типично за ретро вратите е те да бъдат с покритие от боя, вместо ламинат или фурнир. Класическото бяло никога не излиза от стил, така че в никакъв случай няма да сгрешите с този избор. Друг елемент на ретро вратите е остъклението. То може да бъде най-разнообразно, като може да разгледате вариантите, измежду които може да избирате, в нашия каталог с остъкления.

Зашеметяващите ретро остъклени врати изглеждат страхотно в помещения с по-високи тавани и с повече естествена светлината. Този вид интериорни врати изглежда чудесно в различни конфигурации – с едно крило, плъзгащи или като портални врати. За да постигнем максимален ефект, смятаме, че вратите трябва да са в надстройка и по възможност, на място, където има достатъчно височина над вратата. Така светлината ще може да залее цялото пространството. Това определено не е дизайн за тъмен и мрачен ъгъл!

Класическо черно

Тук предпочитаният финиш отново е боя – най-добре в черно, но може да подберем и други по-тъмни цветове. Търсим изчистени, ненатрапчиви линии без тежките декоративни елементи, типични за класическите интериорни врати.

Този вид изчистени тъмни врати ще изглеждат най-добре в прости, непретрупани помещения с много пространство. Такива врати хващат погледа, особено когато са поставени срещу елегантни бели стени. Но също така се вписват добре и до стени на открита тухла, в тъмно сиво или градински цвят. В случай, че се спрем на класическото черно е важно да мислим и за подовата настилка. Гол паркерт или ламинат рибена кост в комбинация с черната врата стоят изключително добре! Килимите с по-тежък дизайн обаче не са много добър вариант. По-долу може да разгледате галерия с врати от този тип, за вдъхновение.

Рустик интериорни врати

Котидж стилът също продължава да бъде актуален и доста популярен. Естественото дърво винаги изглежда прекрасно и е добър избор за хората, които обичат простотата в едно интериорно пространство. За разлика от други варианти ретро врати, които представихме в този блог, рустик стилът, вдъхновен от 30-те години на миналия век, пасва брилянтно на стаи с ниски тавани. Но не само това! Рустик вратите са подходящи и за тъмните ъгли, като създават усещане за уют.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *