Не купувайте врати от „Направи си сам“ вериги магазини!

Често първото място, на което човек отива, когато трябва да направи/ремонтира нещо по дома си за големите вриги магазини тип „Направи си сам“. Без значение дали става дума за боя, дъски, стелажи за мазата или нови интериорни и входни врати.

Без съмнение, удобството да намериш всичко, което може да ти потрябва, на едно място е голямо. Освен това тези магазини са и на добри локации, така че достъпът до тях е лесен, което ги прави още по-привлекателни. Конкретно за наличните в тях врати, изборът наистина е голям, а и са много евтини. Тогава какъв е проблемът?

Покупката на толкова важен елемент от интериорния дизайн, какъвто са вратите, ви лишава от най-добрия избор, който може да направите. Вижте защо.

По-ниско качество

Ниските цени в магазина може да ви завъртят главите и да ви накарат да се впуснете в покупки. Но, както казва народът, радостта от цената трае по-кратко от разочарованието от лошото качество. Та, има си причина, поради която вратите в тези магазини са толкова евтини. Тя е, че те не са направени за да бъдат издръжливи във времето. И ако се случи така, че серията, която сте избрали, бъде спряна от производство след време, а вие имате нужда от 1 нова интериорна врата, ще трябва или да имате различни интериорни врати в дома си или да сменяте всички.

Липса на професионализъм

В големите вериги може да намерите кажи-речи всичко. Служителите там пък разбират от всичко, но по малко. Когато купувате нещо толкова важно като интериорна или входна врата обаче не ви трябва съвет от някой, който бегло познава материята. Трябва ви човек с опит и познания. Човек, който да ви даде най-добрия възможен съвет относно всеки аспект от избора на врата и който може да изпълни монтажа!

Липса на възможност за персонализиране

Друг негатив на веригите „Направи си сам“ е фактът, че продават само готови врати. Те обаче не може да бъдат персонализирани според вашия вкус. Избирайки производител на врати по поръчка вместо голяма верига магазин, вие имате възможността да напаснете дизайна на вратите си според интериора на помещенията. Размерът на вратите също е важен! Понеже в страната няма определен стандарт за това колко голяма да бъде една интериорна врата, стандартните модели в големите магазини може и да не паснат на мястото. Затова е добре вратите да бъдат направени по поръчка.

Монтаж

Монтажът на вратите от веригите магазини не е включн в цената. Това допълнително усложнява ситуацията. Вариантът е да платите допълнително или да се захванете с монтажа сами, което често не е опция.

Затова най-добрият вариант е да се доверите на фирма, която изцяло специализира в изработката и монтажа на входни и интериорни врати. ЕС БИ ЕС Дизайн е именно такъв производител. Ние имаме дългогодишен опит в бранша; а консултантите ни ще ви дадат най-добрия съвет за избор на входна или интериорна врата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *