5 неща, които да вземете предвид, когато поръчвате интериорни врати

Като важна част от интериора на всяко помещение, вътрешните врати трябва да бъдат избирани много внимателно. Интериорните врати, които ще поставите в дома или офиса си, ще допринесат много за крайната визия на всяка една стая. Подбора на подходящия дизайн за вратите, обаче, е само една част от предизвикателството. Има ред други фактори, които трябва да вземете предвид, когато избирате новите си вътрешни врати. За да ви улесним поне малко, в следващите редове сме подготвили за вас списък с петте най-важни фактора, които трябва да обмислите, когато поръчвате интериорни врати.

#1 Как ще бъде монтирана вратата?

Това е може би най-важното съображение, което да вземете предвид при избора на интериорна врата – Как ще бъде монтирана тя?

Ако искате новата ви интериорна врата да се монтира със стандартни панти, добре обмислете навън или навътре ще се отваря тя. Обикновено вътрешните врати се отварят към стаята. В някой случаи, обаче, интериорът не позволява това. Ако пък имате достатъчно пространство за отваряне към стаята и съответно, достатъчно голям вход, обмислете варианта за двукрила интериорна врата. В случай, че няма достатъчно място вратата да се отваря, плъзгащата интериорна врата е страхотен избор. Така ще спестите доста място, което може да се окаже решаващо за цялостния интериорен дизайн на дадено помещение.

#2 Какъв трябва да бъде размерът на интериорните врати?

Към момента, в България няма точни изисквания за размерите на интериорните врати. Заради това е много важно преди да се впуснете в пазаруване внимателно да премерите разстоянията, с които трябва да работите. Тук е времето да споменем, че може би е удачно да се консултирате с професионалист за да сте сигурни, че новите врати ще паснат както сте ги замислили. А за да комбинирате качествена изработка с дизайн по ваш вкус, най-добрият вариант е да изберете интериорни врати по поръчка.

#3 Въпрос на вкус

Бяла каса за врата и интериорна врата, изработени от SBS Design

Интериорна врата и каса, изработени от SBS Design

След като имате най-важното – идея за това как ще се отваря вътрешната врата и нейните точни размери, е време да помислите за дизайна. Искате нещо по-модернистично, или целите да постигнете по-класически вид? При оформянето на крайния дизайн на вратите е добре предварително да разгледате различните каталози; на фурнири, ламинати, палитри с бои, в случай, че искате боядисана врата в по-нестандартен цвят, видове фрези и стъкла.

Помислете кое би пасвало повече на интериора и вкусовете ви – усещането за истинско дърво с красиво покритие от естествен фурнир или гладката и лъскава повърхност на ламината. Или пък декорът на жилището ви би бил наистина завършен с боядисани в цвят по ваш избор врати? Най-вероятно бихте предпочели всички интериорни врати в дома ви да бъдат в синхрон, но може да помислите за различни варианти на интериорните врати в различните помещения. Това ще придаде различно усещане и ще “завърши” дизайна на всяка отделна стая на интериора в различните помещения. Ако искате още някой полезен съвет относно избора на дизайн на интериорни врати – подготвили сме нещо специално за случая.

#4 Пуснете още светлина в стаята

Винаги е добре да имате предвид, че интериорните врати могат да бъдат изработени и с подходящо остъкление. Това е един чудесен вариант ако искате да пуснете повече естествена светлина в стаята или в коридора, в зависимост от това как са разположени прозорците ви.

Щом веднъж решите какво покритие искате и дали интериорната врата би могла да бъде с остъкление – разгледайте каталозите за да си набележите няколко цвята, текстури и/или остъкления. Така представител на SBS Design ще може да ви помогне да дооформите идеята си за дизайна на интериорните врати.

#5 Дръжки и брави

Дръжка и бяла врата, изработени в Класически стил

Интериорна врата, изработена от SBS Design

На пръв поглед нещо съвсем малко, но интериорната врата няма как да бъде завършена визуално без подходящите брава, дръжка и панти. Тези елементи са важни не само за крайната визия на вратата, но и за цялостния дизайн на дадено помещение.

А сега оставете на нас да превърнем готовия ви дизайн в красива и качествена интериорна врата, която пасва перфектно на жилището ви!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *